Nyheter2021-05-04T07:46:04+00:00
OleterGroup

Oleter Group växer i Danmark med nytt förvärv

2023-01-09

Oleter Group förvärvar Dansk Industri og Skadeservice Vest Aps. Tillsammans med förra årets förvärv av Trinava Skadeservice Danmark A/S, stärks nu koncernens erbjudande i Danmark och på den nordiska marknaden. Den nya rikstäckande verksamheten i Danmark byter namn till ISV/Trinava industri og skadeservice ApS.

”Oleter Groups verksamhet i Danmark växer nu med spännande strategiska planer baserade på kvalitet, lokalt entreprenörskap, flexibilitet och starkt kundfokus. Dansk Industri og Skadeservice Vest (ISV) och Trinava Skadeservice Danmark kommer under 2023 att gå samman till ett starkt bolag med ett rikstäckande erbjudande inom industri- och skadeservice, säger Roar Smedsrud, Landschef i Danmark för Oleter Group.

Det nya ISV/Trinava Industri og Skadeservice kommer att ha 130 anställda på åtta orter i landet; Farum, Holbæk, Langeskov, Kolding, Esbjerg, Hodsager, Randers och Nørresundby. Inom kort kommer ytterligare två platskontor att etableras i Århus och på Sydsjälland.

Den danska operativa ledningen kommer framgent att utgöras av Kim Bak Kristensen, Torben Lind och Søren Holbøll.

”I grunden handlar det om att stärka marknadspositionen, addera en bredare erfarenhetsbas och en större plattform med målet att kunna stå starkare inte bara i Danmark utan i hela Norden. I Oleter Group ingår idag Ocab med rikstäckande skadeservice i Sverige, Planea som erbjuder kvalificerat konsultstöd för planering och utveckling av fastigheter, Frøiland Bygg Skade i Norge och med det nya danska upplägget finns nu totalt mer än 2000 anställda i Norden”, säger Oleter Groups VD Klas Elmberg.

”Vi ser fram emot att kunna dra nytta av koncernens nordiska nätverk i relation till utveckling av processer, digitalisering och utveckling av hela verksamheten, samtidigt som vi behåller vårt oberoende som företag och organisation”, avslutar vd Kim Bak Kristensen.

 

För mer information, kontakta
Adm. Direktör Kim Bak Kristensen
tel. +45 2146 8072, e-post: kim@isvest.dk

Roar Smedsrud, Landschef i Danmark, Oleter Group
tel. +47 918 65 406, e-post: roar.smedsrud@fbs.no

9 januari, 2023|

Ny VD och koncernchef Oleter Group

2022-11-07

Den 7 november tillträder Klas Elmberg rollen som VD och koncernchef för Oleter Group.

Klas kommer närmast från Coor där han under 14 år haft flera ledande roller, såsom vVD Coor Sverige, VD Coor Norge och nu senast Group CFO. Klas har även lång erfarenhet som managementkonsult på Accenture.

– Jag är mycket glad att Klas ansluter till Oleterkoncernen som VD och Koncernchef. Klas har stor erfarenhet av att leda och utveckla decentraliserade serviceorganisationer där det lokala affärsmanna- och entreprenörskapet är en central del av verksamhetens DNA. Med ett tydligt ledarskap och erfarenhet från både Private Equity och en börsnoterad verksamhet kommer Klas addera ytterligare kompetens till Oleterkoncernens redan starka organisation. Styrelsen ser fram emot att tillsammans med bolaget, under Klas ledning, fortsätta att utveckla Oleter Group, säger Jo Lunder, styrelseordförande.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med alla duktiga kollegor inom Oleterkoncernen, styrelsen samt våra kunder, leverantörer och övriga partners. Oleterkoncernen och dess bolag har en stark position på marknaden samtidigt som det finns goda möjligheter och utveckla både verksamheten och branschen ytterligare. Jag tar mig an min nya roll med entusiasm och ödmjukhet, säger Klas Elmberg.

För frågor eller ytterligare information vänligen kontakta:

Klas Elmberg, tillträdande VD och koncernchef Oleter Group
Mail: klas.elmberg@oletergroup.se
Telefon: +46 70 385 16 12

Jo Lunder, styrelseordförande Oleter Group
Mail: jolunder@cigalep.com
Telefon: +47 900 80842

7 november, 2022|

Oleter Groups spol- och reliningverksamheter går samman med Swoosh

2022-05-24

Oleter Group har tecknat avtal som innebär att koncernens bolag inom spol- och relining, NHS, MCM Relining och S-pipe, går samman med branschkollegan Swoosh för att skapa en rikstäckande verksamhet i Sverige.

Den nya koncernen kommer att omsätta omkring 500 miljoner kronor och blir marknadsledande under det gemensamma namnet Swoosh. Siktet är också inställt på att växa i övriga Norden.

– Den här satsningen ger oss goda möjligheter för fortsatt tillväxt på den svenska och nordiska marknaden För medarbetare hos MCM Relining, NHS, S-pipe innebär detta inga stora förändringar, mer än att bilar, kläder och skyltar får ett nytt namn. Plus att vi gör en mer fokuserad och gemensam satsning på en växande marknad. Vi ser väldigt goda möjligheter för fortsatt utveckling och tillväxt de närmaste åren, säger Mikael Gruffman, vd för Swoosh, som också blir vd för det gemensamma bolaget.

Viktigt med lokal kunskap och drift
– En viktig princip för mig har alltid varit det lokalt förankrade affärsmannaskapet. I det nya rikstäckande Swoosh blir den lokala kunskapen och driften även fortsättningsvis en mycket viktig faktor för verksamheten. Lokala delägare, verksamma i bolagen, är en nyckel till framgång och kommer fortsatt att vara ägare i bolaget, påpekar Mikael Gruffman.

Bolaget Swoosh grundades 2007 av Mikael Gruffman, Andreas Juneblad och Roger Vikström Innan dess hade Mikael Gruffman jobbat i branschen sedan 1992 med basen i Umeå. Dagens Swoosh finns från norra Norrland till Stockholm och Mälardalen. I den nya organisationen täcker man i stort sett hela landet.

Tydligare namn och verksamhet
– NHS, MCM Relining och S-pipe har varit viktiga delar i Oleterkoncernen som systerbolag till Ocab, en roll som Swoosh nu får axla, säger Ola Spetz VD/koncernchef för Oleter Group AB.

– Bolagen kommer att kunna utvecklas med mer fokus tillsammans med Swoosh. För Ocab och Oleter innebär det här också ökad tydlighet med fullt fokus på skadeservice och våra övriga tjänster.

För mer information, kontakta:
Ola Spetz, VD & Koncernchef Oleter Group
070-546 73 70, ola.spetz@@oletergroup.se

Mikael Gruffman, VD Swoosh,
070-325 41 14, mikael.gruffman@swooshsverige.se

25 maj, 2022|
Till toppen